Najdulje leto na svetu

Predviđeno trajanje: 90 min

 

Ljeto je izuzetno vruće, beogradske ulice su prazne, priče o tri para se isprepliću, nasumice. Nakon šest dana, vidimo jasniju sliku jednog para. Jednog para u tri ključna perioda njihovog života.

Vladimir (48) ostavlja Veru (48) nakon dvadeset godina braka i vraća se u očev stan. Rastrgan je između starog i novog života. Vera se ponaša kao da se ništa nije dogodilo, ali nakon slučaja zanemarivanja pacijenta u korumpiranoj bolnici u kojoj radi kao anesteziolog, slama se.

Postaje emocionalno disfunkcionalna, kao i društvo u kojem se nalazi.

Branko (25) neočekivano susreće svoju staru prijateljicu Olju (25) koja živi u Torontu. provode dane i noći u eksperimentiranju drogama. Putujući na motoru kroz Hrvatsku, ponovno se rađa ljubav. Ali rađaju se ponovno i problem za koje se Olja nadala da ih je ostavila iza sebe.

Lola (11) se mora preseliti u Kanadu, gdje će njen mlađi, ozbiljno bolesni brat, dobiti neophodan medicinski tretman. Osjeća se izdano od roditelja, i dok su svi njeni prijatelji na moru, ona provodi vrijeme sa avanturističnim prijateljem iz razreda, Pecom (11). Njihovu bezbrižnu zabavu zasjenjuje datum Lolinog odlaska. Lola odlazi, ali oboje misle kako će njihov tajni pakt preživjeti razdvojenost.

Na vrhuncu ljubavi Olja priznaje Branku da joj je nakon godina borbe umro brat i da se ne vraća u Toronto, sigurna u njihovu zajedničku budućnost.

Vladimir saznaje da mu je djevojka trudna i postaje svjestan kako nikad neće zasnovati obitelj sa Verom, ljubavi svog života.

Vera, osjećajući se zarobljeno, daje otkaz i pomiruje se sa svojim životnim odabirom i uskoči u more.

 

 

Redateljica: Maša Nesković

Scenaristica: Staša Bajac

Direktor fotografije: N/A

Montaža: N/A

Kompozitor: N/A

Dizajner zvuka: N/A

Uloge: N/A

Producenti: Nataša Damnjanović i Vladimir Vidić / Dart film, Srbija

Zdenka Gold / Spiritus movens, Hrvatska

 

RAZVOJ / Projekt je razvijan kroz EAVE 2013